Kardemummaskorpor med choklad

Serverar: 50-60 portioner

Goda skorpor med smak av kardemumma som doppas i choklad. De här skorporna behöver inte eftertorkas i ugnen.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk nymalen kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Socker
  • Nymalen kardemumma
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare med knivar. Skär smöret i tärningar, häll ner det i matberedaren och mixa ihop till en smulig blandning. Tillsätt grädden och kör tills det börjar bli en deg.
    3. Ta ut degen på en arbetsyta och knåda snabbt ihop den. Degen går också bra att göra förhand i en bunke. Forma degen till kulor, ca 2 cm i diameter.
    4. Blanda lika delar av socker, kardemumma och rulla kulorna i blandningen. Lägg dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna.
    5. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa sedan kakorna till hälften i den smälta chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben