Kardemummatryffel

Serverar: 40 portioner

Kardemummatryffel är det perfekta julgodiset! Receptet är från boken Julboken av Johanna Westman.

Ingredienser

  • 300 g ljus choklad
  • 25g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk flytande honung
  • ½ msk finstött kardemumma
  • ½ vaniljstång
  • Kakaopulver eller råsocker att rulla i
  • Instruktioner

    1. Finhacka ljusa chokladen och blanda med smöret i en bunke.
    2. Häll i grädde och honung i en kastrull. Lägg i kardemumma. Skär upp vaniljstången, lägg i och koka upp. Ta ur stången och häll grädden över choklad och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt svalna i rumsvärme till den stelnat.
    3. Gör klickar med en sked eller sprits till lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kyl att stelna.
    4. Täck händerna med kakao och rulla sen klickarna till runda kulor. Låt stå i rumsvärme ca 1 tim för att torka.
    5. Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt dem stelna innan du rullar i kakao. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben