Kardemummatryffel är det perfekta julgodiset!
Receptet är från boken Julboken av Johanna Westman.
Ingredienser
300 g ljus choklad
25g smör
½ dl vispgrädde
2 msk flytande honung
½ msk finstött kardemumma
½ vaniljstång
Kakaopulver eller råsocker att rulla i
Instruktioner
- Finhacka ljusa chokladen och blanda med smöret i en bunke.
- Häll i grädde och honung i en kastrull. Lägg i kardemumma. Skär upp vaniljstången, lägg i och koka upp. Ta ur stången och häll grädden över choklad och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt svalna i rumsvärme till den stelnat.
- Gör klickar med en sked eller sprits till lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kyl att stelna.
- Täck händerna med kakao och rulla sen klickarna till runda kulor. Låt stå i rumsvärme ca 1 tim för att torka.
- Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel.
Låt dem stelna innan du rullar i kakao. Förvara svalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)