Kassler Florentine med hollandaisesås och curry

Serverar: 2 portioner

Lättlagad variant av Kassler Florentine, här recept för två.

Ingredienser

  • 1 pkt bladspenat (eller motsvarande färsk)
  • 4 skivade tomater
  • 4-6 tunna kasslerskivor
  • 1 påse hollandaisesås
  • 1-2 krm curry
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • ½-1 dl lagrad riven ost (t.ex. Västerbotten, Grevé)
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten (om fryst används). Låt den rinna av. Smält den i smör i en kastrull.
    2. Lägg spenaten i botten av en liten ugnsform och täck den med tomatskivor.
    3. Lägg Kasslerskivorna ovanpå detta.
    4. Gör i ordning hollandaisen enligt anvisningarna på förpackningen och smaksätt den med curry, lite salt och peppar.
    5. Häll såsen över kasslern och strö över ost.
    6. Gratinera i 225 grader i ca 12-15 minuter (tills ytan bubblar)
    7. Servera ris eller kokt potatis (gärna mos) och en sallad till detta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben