Kassler med kall tonfisksås

Serverar: 4 portioner

Detta är en variant av den italienska klassikern "vitello tonnato".

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten, ca 185 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 500 g kassler
  • 1 dl gröna oliver
  • 2-3 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Ta en burk tonfisk i vatten och häll av spadet. Mixa tonfisken i matberedaren med en vitlöksklyfta och matlagningsyoghurt tills man fått en slät sås. Smaksätt såsen med färskpressad citronjuice samt olivolja. Salta och peppra. Grovhacka persilja och gräslök. Vänd ner hälften i såsen.
    2. Skär upp ca 500 g kassler i tunna skivor till 4 personer. Man kan om man vill steka kasslerskivorna lite lätt. Lägg på ett fat. Häll på såsen och strö över resterande örter. Avsluta med att strö över delade gröna oliver och kaprisen. Servera med t.ex. potatis.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben