Kassler med sparris och ostsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En kassler som uppskattas av hela familjen.

Ingredienser

  • 3/4 kg kassler
  • 2 brk sparris a´225 g
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Ca 2 dl sparrisspad
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl riven lagrad ost
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Gör en bottenredning av smör och mjöl i en kastrull. Vispa ner sparrisspadet,mjölken och grädden och småkoka under omröring i ett par minuter. Dra av kastrullen från värmen och vispa ner osten och äggulan. Smaka av med salt och peppar. Skär kasslern i skivor och lägg omlott i en smord ugnsfast form, lägg sparrisen över kasslern och häll på såsen. Gratinera i 200° C i ca 20 minuter. Servera med ris och en grönsallad, gärna med paprika och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben