Kasslerkotlett med pikanteri

Serverar: 4 portioner

Ett piiffigt garnityr betyder mycket för att maten skall seaptitlig ut. Kass- lerkotletter är ju visserligen en läckerhet i sig själv men medge att det ser extra festligt ut med den brokiga paprikasalladen på de rosafärgade köttskivorna.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 1 msk grillolja
  • ca 2 dl paprikasallad
  • 100 g mild herrgårdsost i tunna skivor
  • Curry
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i tjocka skivor och pensla dem med grillolja.
    2. Sätt en stekpanna på svag värme och lägg i köttskivorna.
    3. Lägg en rejäl sked paprikasallad på varje kotlett och lägg sedan lövtunns ostskivor över. Duscha lite curry över.
    4. Lägg ett tättslutande lock på stekpannan och värm kotletterna sakta under ca 10 min.
    5. Gott att servera till: Potatismos eller kokt ris.
    6. Pröva till omväxling: Strimla ett äpple och blanda med paprikasalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben