Kasslerkotlett med frukt- och kokosmjölkscurry

Serverar: 2 portioner

Kasslerkotlett är perfekt bjudmat till många hungriga. Är man fler personer än 2, öka mängden ingredienser till beroende på hur många man blir till middagen. Gott med den tropiska frukten blandad med curry och koksmjölk och till det ris.

Ingredienser

  • Ca 250 g kasslerkotlett
  • 1 burk, ca 450 g, tropiska blandade frukter (Tropical mixad fruit, Del monte)
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ dl kokosmjölkpulver
  • Olja till stekning
  • 1 msk currypulver
  • Salt av ½ citron
  • Salt
  • ½ dl finstrimlad persilja
  • Servera med
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Låt frukten rinna av, spara fruktspadet. Blanda fruktspadet (ca 1 ½ dl) med vattnet i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör i kokosmjölkpulvret.
    2. Hetta upp lite olja i en gryta. Lägg i den avrunna frukten och fräs den ca 2 minuter. Strö över currypulvret, blanda ner kokosmjölken och sjud ca 1 minut. Smaka av med citronsaft och salt. Blanda i persiljan.
    3. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Stek dem hastigt i lite olja på ganska hög värme, knappt 1 minut per sida. Servera kasslerkotletterna med fruktsåsen och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben