Långpannebröd med frukt- och grönsakskött, glutenfritt

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Ett saftigt, gott, glutenfritt bröd med frukt- och grönsaksrester från juicecentrifugen. När man använder sin juicecentrifug blir det massor av rester. Fina fibrer som bara går till spillo. Använd dessa till ett bröd eller en kaka istället. Detta bröd innehåller morot, gurka, apelsin, citron. Man kan ta vad som helst i princip, tänk dock på att vissa smaker kan dominera. T.ex. så kan gurka gå igenom allt för mycket om man har mycket av det i. Har man ingen råsaftcentrifug kan man finriva lite morötter och ha i.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olja
  • 7 dl glutenfri mjölmix (jag tog Finax)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl pofiber
  • ½ dl sesamfrö
  • 5 dl frukt- och grönsaksrester från juicecentrifugen
  • Instruktioner

    Lägg jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Häll i övriga ingredienser. Rör i ett par minuter och häll sedan i en bakplåtsklädd långpanna. Platta ut jämnt till ca 25x30 cm Strö över lite boveteflingor och glutenfritt mjöl. Skär med mjölad kniv i rutor. Låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben