Snabba frukt- och frölimpan

Snabba frukt- och frölimpan jäser av bikarbonat och behöver alltså inte jäsa före gräddning. Frukten gör brödet saftigt och gott!

Ingredienser

  • 5 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl torkade gojibär eller aprikoser, russin, tranbär
  • 2 msk honung
  • 2 msk matolja
  • 4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Smörj en avlång bakform som rymmer 1½ liter.
    3. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Hacka aprikoserna om du använder sådana. Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt samman till en slät deg.
    4. Klicka upp degen i formen och släta till ytan.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.
    6. Låt brödet svalna utan form inlindat i en bakduk på galler. Jag bakade brödet med russin.
    7. Lycka till! Njut
    8. Gojibär innehåller mineralämnen, vitaminer, amiosyror och antioxidanter. De är starkt röda i färgen och smakar ungefär som russin. De har länge använts inom läkekonsten i Kina. I Sverige finns de bland annat i hälsokostaffärer.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (4)

    sikaal 6 juni 2009

    Hej! Jättegott bröd, men smörgås, nja :-) snarare "kaffebröd" eller att ta med på utflkt utan att behöva smör eller pålägg :-D Jag bakade med aprikoser, det blev suuupergott! Jag kommer verkligen att baka fler gånger. Jättebra "godis" för oss som behöver hålla igen! Tack för receptet sikaal

    Annafbg 7 juli 2009

    Jag bakade drödet med dinkelsikt i stället och med tranbär. Det blev jättegott, och så snabbt och lätt att baka! Full pott från mig, det här kommer bakas ofta i fortsättningen. Tack för ett härligt recept! Anna

    sessa79 22 oktober 2011

    Jättegott

    Lena54 14 januari 2013

    Jättegott!!! Hade tranbär och lite hasselnötter i. Var jättegott och det behövdes inget pålägg. Alla i familjen gillade det även barnbarnen. Tack!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben