Knaprig frukt- och nötmüsli

Cirka 1 ½ liter färdig müsli Passa havregrynen de bränner lätt!

Ingredienser

  • 6 deciliter havre- eller dinkelgryn
  • 6 deciliter hasselnötter, mandlar och pekannötter eller valfria nötter eller frön
  • 2 tsk kanel
  • 2 matskedar olja, t ex rapsolja eller vanlig matolja
  • 2 matskedar flytande honung
  • 2 matskedar vatten
  • 2 deciliter torkade frukter och bär, t.ex aprikoser, russin, tranbär, blåbär eller körsbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna i mindre bitar. Blanda gryn, nötter och frön i en bunke. Smörj formen med lite olja och häll på alla gryn, nötter, frön och kanelen. Blanda olja, honung och vatten i ett glas och häll det över müslin. Blanda om ordentligt. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om lite med en sked några gånger medan den är i ugnen. Låt den svalna helt innan du blandar i torkad frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben