Kalaskassler med äppelsås

Serverar: 6 portioner

Ätfärdig kassler blir ännu mycket godare om man grillar eller bräcker den hastigt i panna. Tillsammans med en härlig sås, eller snarare en äppel- och pepparrotsröra, får man snabbt ihop en riktig liten kalasrätt.

Ingredienser

  • 6 skivor ätfärdig kassler
  • 8 kokta kalla potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ca 1 dl finriven ost med god, stark smak
  • Sås
  • 1 äggula
  • 1 krm vinäger
  • 1 tsk ljus, mild senap
  • 1 - 2 tsk finriven pepparrot
  • 1 stort rårivet äpple eller 4 msk lättsockrat äppelmos
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i jämna bitar och bryn dem fint. Krydda med salt och peppar och strö mot slutet av stekningen över den rivna osten. Rör om och låt potatisen steka ytterligare några minuter.
    2. Vispa ihop äggula, vinäger och senap till såsen. Tillsätt pepparrot och rårivet äpple eller äppelmos.
    3. Grilla eller bräck kasslerkotletterna i torr stekpanna 2 - 3 minuter på varje sida. Servera med den goda såsen, potatisen och gärna också en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben