Kalaskassler med äppelsås
Ätfärdig kassler blir ännu mycket godare om man grillar eller bräcker den hastigt i panna. Tillsammans med en härlig sås, eller snarare en äppel- och pepparrotsröra, får man snabbt ihop en riktig liten kalasrätt.
Ingredienser
6 skivor ätfärdig kassler
8 kokta kalla potatisar
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
Ca 1 dl finriven ost med god, stark smak
Sås
1 äggula
1 krm vinäger
1 tsk ljus, mild senap
1 - 2 tsk finriven pepparrot
1 stort rårivet äpple eller 4 msk lättsockrat äppelmos
Instruktioner
- Skär potatisen i jämna bitar och bryn dem fint. Krydda med salt och peppar och strö mot slutet av stekningen över den rivna osten. Rör om och låt potatisen steka ytterligare några minuter.
- Vispa ihop äggula, vinäger och senap till såsen. Tillsätt pepparrot och rårivet äpple eller äppelmos.
- Grilla eller bräck kasslerkotletterna i torr stekpanna 2 - 3 minuter på varje sida. Servera med den goda såsen, potatisen och gärna också en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)