Kalaskassler

Serverar: 4 portioner

Jättegod kassler med smak av citron och paprika.

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • Ost i skivor
  • 400 gram kassler
  • Paprikasås
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 röda paprikor
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg den i en ugnssäker form.
    2. Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen. Skär kasslern i en halv cm tjocka skivor. Varva kasslern och ostskivorna i formen.
    3. Skölj och kärna ur och strimla paprikan. Fräs den en kort stund i margarinet, tillsätt paprikapulvret rör om. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka 3-5 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.
    4. Gratinera i 225 º mitt iugnen ca 15-20 minuter.
    5. Brukar själv utesluta saltet i såsen, då buljongen är salt i sig, men öka gärna på mängden sås då det är gott när det blir saftigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    flabban 11 juni 2008

    Jättegod variation av kassler, väl värd att pröva.

    Gul13 14 april 2009

    Tack för receptet. Riktigt god kasslerrätt.

    Glitterfia 31 augusti 2009

    Vad kul att hitta igen det här receptet =) Det var väldigt länge sedan jag lagade det men kan intyga att det är gott. Måste nog göra det snart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben