Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg den i en ugnssäker form.
Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen. Skär kasslern i en halv cm tjocka skivor. Varva kasslern och ostskivorna i formen.
Skölj och kärna ur och strimla paprikan. Fräs den en kort stund i margarinet, tillsätt paprikapulvret rör om. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka 3-5 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.
Gratinera i 225 º mitt iugnen ca 15-20 minuter.
Brukar själv utesluta saltet i såsen, då buljongen är salt i sig, men öka gärna på mängden sås då det är gott när det blir saftigt.
Jättegod variation av kassler, väl värd att pröva.
Tack för receptet. Riktigt god kasslerrätt.
Vad kul att hitta igen det här receptet =) Det var väldigt länge sedan jag lagade det men kan intyga att det är gott. Måste nog göra det snart.