Kalaskassler

Serverar: 12 portioner

Tid: 25 minuter

En favorit från 80-talet.

Ingredienser

  • 2 pkt smördeg
  • 1 ½ kg kassler, skivad
  • Fyllning
  • 300 g färskost, (bonjour,cantandou naturelle)
  • 4 dl crème fraiche
  • 400 g champinjoner, finhackade
  • 1 dl finklippt persilja
  • Pensling
  • 1 ägg, uppvispat
  • Instruktioner

    1. Lägg 4 smördegsplattor omlott och kavla ut dem till en avlång botten. Smörj en ugnsform och lägg i degen.
    2. Blanda ihop fyllningen.
    3. Lägg kasslerskivorna med en klick fyllning emellan på smördegsbotten. Lägg skivorna så kasslern ser "hel" ut. Bred resten av fyllningen över.
    4. Kavla resterande smördegsplattorna till ett lock som täcker kasslern. Vik om köttet väl och pensla med ägget i skarvarna så det håller tätt. Avsluta med att pensla hela paketet.
    5. Grädda i 225 grader, ca 25 minuter. Serveras med kokt potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben