Kalaskassler på grönt ris

Serverar: 4 portioner

Kalaskassler på grönt ris

Ingredienser

  • 4 port. kokt ris, 2 dl okokt
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 knippa gräslök, fint skuren
  • 400-500 g kassler, i skivor
  • 150 g lagrad ost, i skivor
  • Paprikasås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 strimlade röda paprikor
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong, av tärning eller fond
  • 1 tsk pressad citron
  • ½ dl mellangrädde
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ris, persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.
    2. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll den över kasslern i formen.
    3. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben