Eller kasslergratäng... Allt i ett rätt! Riset ugnskokas i formen innan köttet gratineras. Gammal goding med supergod ny sås!
Ingredienser
Ris
4 dl ris
6-7 dl vatten
½ purjolök
1½ tsk salt
Kött och sås
500 g kassler
2-3 bananer
3 dl grädde (att vispa)
1 flaska CurryMangoSauce (Heinz)
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsfast form. (ca 22x32 cm.)
- Varva okokt ris och skivad purjo med salt och vatten i formen. Täck med foliepapper. Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Under tiden: Skiva och strimla kasslern (eller använd grillrester, ca 6 fläskkotletter eller motsvarande).
- Vispa grädden tjock, blanda i currymangosåsen och crème fraiche. Späd med mjölk till halvtjock konsistens. Riv ost. Skiva bananerna.
- Tag ut riset och höj ugnsvärmen till 250º. Fördela kassler och banan över det färdiga riset, bred över gräddsåsen och strö över ost. Gratinera i 10-15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...
Mm, det låter smaskens :) Skulle man kunna byta ut grädden mot något för att göra den lite mindre kaloririk?
Jättegott!! detta var andra gången vi gjorde denna och fler gånger lär det bli.