Kalaskassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Med ingefära och jordnötter blir kasslern extra festlig!

Ingredienser

  • 8 skivor kassler, cirka 500 g
  • 6-8 potatisar
  • 12 champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk, ca
  • 1 msk riven färsk ingefära eller cirka 1 tsk torkad
  • 1/2 dl jordnötter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisarna. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 10 minuter. Skiva champinjonerna och löken. Fräs svamp och lök i smör någon minut. Strö över mjölet. Rör om. Späd med grädde och mjölk. Låt koka cirka 3 minuter. Rör ner ingefära och jordnötter. Smaka av. Lägg potatisskivorna i botten på en smord ugnssäker form, med kasslern ovanpå. Häll över såsen. Gratinera vid 225 grader i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben