Gravad strömming i äppelsås

Serverar: 8 portioner

Strömmingen får nytt liv i syrligt äppelsällskap. Perfekt på midsommar.

Ingredienser

  • 1/2 kg strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 1 1/2 msk salt
  • 4 msk socker
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl senap
  • 1 hackat syrligt äpple
  • 2 msk bostongurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten och ättikssprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen, rör om.
    2. Ställ in i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 8 tim. Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben