Picnicbog med äppelsås

Serverar: 4 portioner

En modern variant av den gamla hederliga husmanskosträtten äppelfläsk.Tänk på att komplettera måltiden med en rejäl sallad, gärna med lite rårivna morötter och rödbetor.

Ingredienser

  • 500 g picnicbog, bogfläsk eller skinkstek
  • 1 purjolök
  • 1 klick smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • soja
  • 2-3 äpplen
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter. Skär under tiden äpplena i fina skivor. Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Späd med buljong eller vatten om det skulle koka ihop för mycket. Dekorera med färska örter. Servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben