Rosépepparstekt fläskfilé

Serverar: 4 portioner

I den här rätten får filén sällskap av en gräddig äppelsås och en god sallad.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • Sås
  • Sky från köttet
  • 3 msk vatten
  • 3-4 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Rosépeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • Sallad
  • 1 ask ruccola (c:a 80 g)
  • 1 endive
  • 1 litet rosésalladshuvud
  • 1 dl parmesan (hyvlad)
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Pensla köttet med olja och krydda med salt och rosépeppar. Bryn runt om ca 5 minuter. Efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.
    2. Häll vatten, äppeljuice och grädde i stekpannan och sjud under omrörning 3-5 minuter. Smaka av med salt, rosépeppar och senap.
    3. Blanda salladssorterna med parmesan, pinjenötter och olja. Salta och peppra.
    4. Servera köttet med kokt potatis, såsen och salladen.
    5. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben