Picnic Curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept jag hittat på nätet, men modifierat i egen smak....Lägger ut originalreceptet. Själv tillsätter jag Sivripaprika (Turkisk medelstark paprika) för litet mer hetta i grytan. Använder gärna även en något starkare curry eftersom vi älskar starkt kryddad mat ;)

Ingredienser

  • 500 g picnicbog
  • 1 msk matolja
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kikärtor på burk
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk koriander
  • ½ msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. hackad sivripaprika
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i frysen ca 1 timme. Ta fram och skär i tunna strimlor (lättare om du har lätt fryst kött). Själv hade jag redan fryst kött, så jag tinade upp det en aning i micron så jag kunde skiva upp det i tunnare strimlor.
    2. Finstrimla löken och paprikan. Sätt på riset.
    3. Häll olja i en varm gryta. Bryn kött, peppra och krydda med curry. Tillsätt löken, koriandern, sänk värmen. Låt puttra ca 2 min tills löken är mjuk. Låt paprikan gå ned i grytan. Tillsätt sockret. Rör om. Salta.
    4. Tillsätt crème fraiche och kikärtorna. Låt puttra ca 5 min till riset är klart.
    5. Servera med ris, grönsallad och sivripaprika

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben