Ett recept jag hittat på nätet, men modifierat i egen smak....Lägger ut originalreceptet. Själv tillsätter jag Sivripaprika (Turkisk medelstark paprika) för litet mer hetta i grytan. Använder gärna även en något starkare curry eftersom vi älskar starkt kryddad mat ;)
Ingredienser
500 g picnicbog
1 msk matolja
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
2 dl crème fraiche
2 dl kikärtor på burk
1-2 msk curry
1 tsk koriander
½ msk socker
Salt
Peppar
Ev. hackad sivripaprika
Instruktioner
- Lägg köttet i frysen ca 1 timme. Ta fram och skär i tunna strimlor (lättare om du har lätt fryst kött). Själv hade jag redan fryst kött, så jag tinade upp det en aning i micron så jag kunde skiva upp det i tunnare strimlor.
- Finstrimla löken och paprikan. Sätt på riset.
- Häll olja i en varm gryta. Bryn kött, peppra och krydda med curry. Tillsätt löken, koriandern, sänk värmen. Låt puttra ca 2 min tills löken är mjuk. Låt paprikan gå ned i grytan. Tillsätt sockret. Rör om. Salta.
- Tillsätt crème fraiche och kikärtorna. Låt puttra ca 5 min till riset är klart.
- Servera med ris, grönsallad och sivripaprika
Liknande recept
Kommentarer (0)