Kastanje och chokladterrine

Serverar: 6 portioner

Kastanj och choklad är en klassisk kombination.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 115 g smält och avsvalnad mörk choklad
  • 1 dl rom
  • 32 st fyrkantiga söta kex
  • 225 g sötad kastanjepuré på burk
  • Kakaopulver
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Klä en brödform som rymmer 4 ½ dl med plastfolie. Vispa grädden till mjukt skum och vänd ner den smälta chokladen med slickepott. Häll romen i en låg form. Doppa hastigt 4 kex i rom och lägg dem i botten på formen. Gör samman sak med 4 kex till. Bred hälten av chokladkrämen över kexen. Lägg ytterligare ett lager av 8 kex doppade i rom och bred över kastanjepurén. Lägg på ett nytt lager romdoppade kex och bred på resten av chokladkrämen. Avsluta med ett lager kex. Täck över med plastfolie och låt stå och stelna i kylskåpet i 8 timmar, helst över natten.
    2. Stjälp upp terrinen. Pudra över kakaopulver. Klipp pappersremsor och lägg dem lite kors och tvärs ovanpå terrinen. Sikta över flosockret och ta bort pappret. När terrinen skall serveras doppar man en vass kniv i hett vatten, torkar av den snabbt och skär terrinen i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben