Chokladterrine med chili- och ananassalsa

Serverar: 8 portioner

Chokladigt, sött och hett. Supergoda smakkombinationer som går hand i hand!

Ingredienser

  • Chokladterrine
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl kakao
  • Salsa
  • 1 ananas
  • ½ chilifrukt, röd peppar
  • 2 msk vatten
  • 2 msk råsocker
  • ½ kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Chokladterrine: Vispa grädden löst och låt stå framme. Vispa upp äggulorna med sockret till en slät smet. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret med honungen. Rör ner chokladen, låt den smälta och rör slätt. Rör i kakaon och rör slätt.
    2. Vänd ner de vispade äggulorna i chokladen och därefter grädden, lite i taget. Klä en avlång bakform, ca 10x25 cm med plastfolie. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp ca 1 dygn.
    3. Salsa: Skala ananasen, dela och skär bort den träiga mittdelen. Skär i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Koka upp vattnet med sockret och chilin. Vänd ner ananasen och låt stå i några minuter eller över natten. Strimla basilikan och vänd ner vid servering.
    4. Servera terrinen med salsan och dekorera gärna med lite basilika.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben