Påskkaka med saffran och ananassalsa

Inte enbart till påsk passar denna goda kaka.

Ingredienser

  • Påskkaka
  • 200 g smör
  • 3 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ g saffran
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Ananassalsa
  • 1 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 2 dl mini- eller lätt creme fraiche
  • 3 msk flor med citronsmak
  • 1-2 tsk rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 175°. Rör matfett, vaniljsocker och socker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.
    2. Blanda bakpulver, saffran och mjöl och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    3. Ananassalsa: Skala ananasen och skär den i kuber. Dela passionsfrukterna och skrapa ur dem. Lägg frukten i en skål.
    4. Vänd ner creme fraichen. Blanda i flor med citronsmak och rosépeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben