Chili- och honungsstekta skinkschnitzlar med krämigt curryris

Serverar: 4 portioner

En riktigt god rätt!

Ingredienser

  • 4 st skinkschnitzlar à 160 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk torkad chiliblandning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl vatten
  • salt
  • Curryris
  • 2 dl ris
  • 3½ dl grönsaksbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk curry
  • Sojadipp
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk sojasås
  • Till servering
  • ½ gurka
  • Instruktioner

    1. Koka riset mjukt i grönsaksbuljongen. Blanda vinäger och soja till dippen i en liten kopp. Stek skinkschnitzlarna hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna. Salta och strö över chiliblandningen. Ta upp schnitzlarna och lägg dem på en tallrik. Lägg vitlöksskivorna och honungen i stekpannan. Häll i vatten och lägg tillbaka schnitzlarna. Låt bräsera i cirka 5 minuter tills skyn har fått en simmig konsistens. Vänd ner crème fraiche och curry i det färdigkokta riset.
    2. Servera skinkschnitzlarna med curryris, soja dipp och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben