Chili- och ananassallad med vitt chokladfluff

Serverar: 4 portioner

En dessert med sting.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 80 g Fazer Vit choklad
  • 0,5 st ananas
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk hackad röd chili
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde med vaniljstång. Slå den kokande grädden över chokladen och rör tills den smält. Låt gräddblandningen kallna i kyl till 0°.
    2. Skala och ta bort stocken på ananasen. Skär ananasen i små tärningar och marinera den i honung tillsammans med chili.
    3. Vispa upp gräddblandningen till fluff med vispmaskin. Servera med fruktsalladen i botten på glaset och toppa med fluffet. Pudra gärna på lite Ögonblink kakaopulver. (Fluffet kan inte vänta så vispa upp det precis före servering.)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 22 mars 2013

    Jättegod och frisk i smaken och inte för söt trots den vita chokladen. 5 i betyg.

    sessa79 3 november 2013

    kanongod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben