Ljummen ananassalsa

Serverar: 4 portioner

Den är het, den är söt, den är frisk!

Ingredienser

  • 1 liten burk krossad ananas, ca 225 g
  • 1/2 röd spansk peppar eller 1 tsk sambal oelek
  • 2 salladslökar eller 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Dela, kärna ur och finhacka pepparn. Skiva salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs allt i smör. Rör ner ananasen med sitt spad, ingefära och salt. Låt koka någon minut. Servera salsan ljummen till grillat kött, kyckling eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben