Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Det här receptet kommer från en gammal reklambroschyr från Arla - men rätten håller definitivt än!
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter. Vispa upp ägg och blanda med keso chili, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i cirka 25 minuter tills den har stelnat.
väldig god
Har också detta "gamla" men helt klart hållbara recept från Arla. Alla som jag bjudit denna paj på älskar den! Lätt att laga är den också, och många kopior har jag fått göra av receptet. Härlig till våren med en stor sallad till.
Kan man äta pajen kall?
Det vart väldans gott :)
god och enkel att göra.alla som ätit den gillaren!
Keso Chili har tyvärr utgått ur Arlas sortiment. Testade ikväll med Keso Paprika. Det funkade, men såklart tappade man hettan från chilin. Kommer nog dra i en del chili nästa gång.
Har gjort denna paj många gånger! Funkar mycket bra med vanlig keso som jag kryddar med chilipulver, cayennepeppar och paprikapulver!