Chili- och räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det här receptet kommer från en gammal reklambroschyr från Arla - men rätten håller definitivt än!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella lätt
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 250 g keso chili
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter. Vispa upp ägg och blanda med keso chili, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i cirka 25 minuter tills den har stelnat.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (7)

    monicadanell 3 februari 2008

    väldig god

    Goodfood 13 mars 2009

    Har också detta "gamla" men helt klart hållbara recept från Arla. Alla som jag bjudit denna paj på älskar den! Lätt att laga är den också, och många kopior har jag fått göra av receptet. Härlig till våren med en stor sallad till.

    Karina 21 augusti 2010

    Kan man äta pajen kall?

    Amiie88 15 oktober 2010

    Det vart väldans gott :)

    Shoutoutloud 22 mars 2011

    god och enkel att göra.alla som ätit den gillaren!

    PBM 30 juli 2014

    Keso Chili har tyvärr utgått ur Arlas sortiment. Testade ikväll med Keso Paprika. Det funkade, men såklart tappade man hettan från chilin. Kommer nog dra i en del chili nästa gång.

    agran 7 augusti 2014

    Har gjort denna paj många gånger! Funkar mycket bra med vanlig keso som jag kryddar med chilipulver, cayennepeppar och paprikapulver!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben