Kastanjer med getostsmör

Serverar: 4 portioner

Kastanjer och hela schalottenlökar är mysigt matpyssel till förrätt. Getostsmör till är pricken över i.

Ingredienser

  • 400 g kastanjer
  • 8 schalottenlökar
  • grovt salt
  • Ostsmör
  • 30 g fransk getost
  • 30 g smör
  • 1 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett lager grovt salt i botten på ett ugnssäkert fat. Skölj kastanjerna och skär ett kryss i toppen på varje kastanj. Lägg kastanjerna med toppen upp i saltet. Lägg schalottenlökarna bredvid med skalen kvar. Rosta dem i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Mosa osten och blanda med smör och citron. Skala kastanjerna med händerna eller med en liten kniv. Skär av rotfästet på löken och tryck ut löken ur skalet. Njut med getostsmöret till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben