Katrinplommonsufflé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett alternativ till den klassiska sufflén där man i den här använder puré istället för hela katrinplommon.

Ingredienser

  • 4-5 äggvitor
  • 4 msk strösocker + att sockra formen med
  • 1 burk Katrinplommonpuré (finns vid barnmaten)
  • 1 msk smör
  • Vispgrädde till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Börja med smöra och sockra formen ordentligt. Viktigt att märka är att du behöver en form med helt raka, släta kanter, gjord helst i glas men keramik går bra. Det går bra att göra både i portionsformar eller i en stor form. Tänk även på att den lyfter sig väldigt (närmare dubbelt) i ugnen och därför kräver form med höga kanter!
    3. Fortsätt sedan med att separera äggvitorna o gulorna från varandra. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum (det ska gå att vända skåla upp-o-ned utan att det rinner ut).
    4. Tillsätt sedan sockret lite i taget under fortsatt vispning, men försök vispa så lite det går efter att sockret är tillsatt.
    5. Till sist vänder du försiktigt ned purén i äggskummet och häller över det i den sockrade skålen.
    6. Grädda mitt i ugnen på 200º i 15 minuter (eller tills du kan se att den är klar, det är den när den rest sig och blivit gyllenbrun på ovansidan).
    7. Det går att förbereda genom att göra allt utom att grädda den, den håller sig i 1-2 timmar i kylen ogräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben