Katrinplommonsufflé med sötmandlar
Serverar:
4 portioner
En mycket god dessert!
Ingredienser
1 påse (ca 225 g) urkärnade katrinplommon
1 dl vatten
3/4 dl strösocker
5 äggvitor
10 sötmandlar, skalade och hackade
Smör till formarna
Instruktioner
Koka plommonen mjuka (cirka 5 minuter) i vattnet. Häll av vätskan. Hacka plommonen fint eller kör dem i matberedaren tillsammans med sockret.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner fruktmoset och mandeln. Fördela i välsmorda portionsformar.
Sätt in formarna i 150 graders ugnsvärme 10–15 minuter eller tills de känns klara. Allt beroende på din ugn.
Liknande recept
Äppelsmulpaj med sötmandel, ingefära, kanel och yoghurtsås
5
40 min
4
Toscakaka
4.9
6
4
Ullas sega Julaknäck
5
1
Lingongrottor
30
Mormors mazarinkaka
4.5
20
1
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Norrnäskaka
1
Saffransskorpor
4.8
30 min
30
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!