Katrinplommonsufflé med sötmandlar

Serverar: 4 portioner

En mycket god dessert!

Ingredienser

  • 1 påse (ca 225 g) urkärnade katrinplommon
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 5 äggvitor
  • 10 sötmandlar, skalade och hackade
  • Smör till formarna
  • Instruktioner

    1. Koka plommonen mjuka (cirka 5 minuter) i vattnet. Häll av vätskan. Hacka plommonen fint eller kör dem i matberedaren tillsammans med sockret.
    2. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner fruktmoset och mandeln. Fördela i välsmorda portionsformar.
    3. Sätt in formarna i 150 graders ugnsvärme 10–15 minuter eller tills de känns klara. Allt beroende på din ugn.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben