Toscakaka

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 120 g smör
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • margarin
  • ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 100 g sötmandel
  • 3/4 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och låt det svalna.Rör ner mjölet. Tillsätt matfettet.Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 °C i ca 25 min.Skala mandeln och skär den i strimlor.Blanda socker, matfett, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda och tillsätt mandeln.Tag ut kakan och bred över glasyren. Grädda ytterligare 10 min. Glasyren ska ha en knäckliknande färg.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (4)

    emaxen 11 oktober 2008

    Tack för ett utsökt recept på toscakaka, gjorde även en ½ sats med cocos istället för mandel eftersom grabben ej tål mandel, även den blev utsökt.

    carpe_diem_62 11 december 2009

    Oj, du igen..;) Jag får snart hejda mig, gott blir det iaf. Man måste ju synda lite. Jag är den poluläraste pappan som går i ett par skor..hehe Hörs snart igen../Dick

    kossan 23 januari 2010

    Den gick åt på nolltid här hemma hos oss. Dags att baka en ny. TACK FÖR ETT KANONRECEPT

    natalias 10 juli 2013

    Helt underbart! Lätt, snabbt att göra. Och så gott att jag självklart gör den i framtiden. Som redan idag t.ex har jag gjort den för andra gången :))))) Tusen tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben