Toscakaka

...med mandelmassa och Paulúns nötblandning...blir så gott!

Ingredienser

  • 1 springform som är 22 cm i diameter
  • Mazarinmassa
  • 400 g Odense Mandelmassa 50/50
  • 225 g smör
  • 3 st ägg
  • Toscasmet
  • 50 g honung
  • 50 g socker
  • 50 g smör
  • ½ dl grädde
  • 2 påsar á 100 g Paulúns nötblandning
  • Instruktioner

    1. *Ugn 175 grader. **Ugn 200 grader.
    2. Alla ingredienser ska vara rumstempererade och tänk även på att inte blanda massan för mycket.
    3. Mazarinmassa: Tillsätt smöret i små bitar i mandelmassan och därefter äggen, lite åt gången. Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. *Gräddas i 175 °C ca 30 minuter.
    4. Toscasmet: Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun. Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning. Låt kallna.
    5. Stryk toscasmeten på mazarinkakan. **Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C. Dekorera med marsipankycklingar eller tomtar...

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben