Toscakaka - glutenfritt

En smakfull klassiker, nu även att njutas för glutenintoleranta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 1/4 glutenfri mjölmix
  • 1 msk Pofiber
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl flytande fett
  • Glasyr
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl flytande fett
  • 2 tsk maizenastärkelse
  • 2 msk kaffegrädde
  • 1 dl hackade nötter, sötmandel eller solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Börja med att smörja och bröa en form med glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller Pofiber (potatisfiber).
    3. Vispa ägg och strösocker till en luftig smet. Blanda glutenfri mjölmix, Pofiber, vaniljsocker och bakpulver. Häll i mjölmixblandningen och tillsätt samtidigt 1 dl flytande fett. Rör om så att ingredienserna blandas. Skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i 25 minuter.
    4. Gör under tiden glasyren genom att blanda strösocker, fett, maizenastärkelse, kaffegrädde och nötter, sötmandel eller solroskärnor i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.
    5. Bred glasyrsmeten ovanpå kakan när den angivna gräddningstiden har gått och fortsätt gräddningen i 10–15 minuter till. Låt kakan svalna av innan du lossar den från kanterna med en bordskniv och stjälper upp.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    HannasKokbok 2 april 2009

    vad är pofiber?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben