Lingongrottor

Serverar: 30 portioner

Ljuvliga småkakor som tack vare mandeln i degen har lång hållbarhet. Lingonsylt är att föredra till fyllningen men var inte rädd för att prova med din egen favoritsylt.

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning: 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Hacka sötmandeln så fint som möjligt. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Ta upp degen på bakbordet och forma till tre längder. Dela varje längd i tio bitar och rullar till små bollar och lägg sedan i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka med din tumme och lägg i en klick sylt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben