Lingongrottor med hasselnötter

Serverar: 30 portioner

Visserligen finns det redan ett liknande recept med mandel, men kakorna ser så goda ut. Jag använder småbrödsformar till grottorna, men man kan också baka dem utan formar och då blir de lite större.

Ingredienser

  • 1,5 dl hasselnötter
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 180 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Ställ ut stora pappersformar på en plåt. Mixa först nötter, smör, strösocker och vaniljsocker i en matberedare. Mixa i mjöl och bakpulver till en deg. Rulla ut degen till en längd och dela den i bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben