Katrinplommonsufflé a la Klein
Var inte rädd för att pröva på att laga sufflé. Smörj och sockra formen ordentligt och öppna inte ugnsluckan en enda minut i förväg. Det är hemligheten. För att laga sufflé behöver du en suffléform på 1 1/2-2 liter eller portionsformar.
Ingredienser
250 g kärnfria katrinplommon
Rivet skal och saften av 1/2 apelsin
50 g mandelmassa
1/2 msk hallonsylt
2 1/2 cl konjak
6 äggvitor
2 tsk maizena
Till formen
Smör
Strösocker
Instruktioner
- Tvätta apelsinen. Pressa saften och riv skalet. Koka plommonen mjuka i apelsinsaften och lite vatten. Ta upp plommonen och hacka dem fint. Smörj och sockra formen eller portionssuffléformarna. Vispa äggvitorna till ett blankt och toppigt skum. Blanda i maizena. Ställ skålen i kylskåp. Sätt ugnen på 200°.
- Riv mandelmassan grovt. Lägg mandelmassan och plommonen i en bunke. Lägg även i det rivna apelsinskalet och hallonsylten. Låt stå och dra ca 15 minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner de vispade vitorna. Häll sufflémassan i suffléformen/formarna. Grädda i ugnen. Stor form 20-25 minuter, portionsformar 10-15 minuter eller tills sufflén höjt sig och fått färg. Öppna inte ugnsluckan för tidigt.
- Servera sufflén omedelbart, direkt från ugnen, så att den inte sjunker ihop.
Liknande recept
Kommentarer (0)