Katrinplommonsufflé a la Klein

Var inte rädd för att pröva på att laga sufflé. Smörj och sockra formen ordentligt och öppna inte ugnsluckan en enda minut i förväg. Det är hemligheten. För att laga sufflé behöver du en suffléform på 1 1/2-2 liter eller portionsformar.

Ingredienser

  • 250 g kärnfria katrinplommon
  • Rivet skal och saften av 1/2 apelsin
  • 50 g mandelmassa
  • 1/2 msk hallonsylt
  • 2 1/2 cl konjak
  • 6 äggvitor
  • 2 tsk maizena
  • Till formen
  • Smör
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinen. Pressa saften och riv skalet. Koka plommonen mjuka i apelsinsaften och lite vatten. Ta upp plommonen och hacka dem fint. Smörj och sockra formen eller portionssuffléformarna. Vispa äggvitorna till ett blankt och toppigt skum. Blanda i maizena. Ställ skålen i kylskåp. Sätt ugnen på 200°.
    2. Riv mandelmassan grovt. Lägg mandelmassan och plommonen i en bunke. Lägg även i det rivna apelsinskalet och hallonsylten. Låt stå och dra ca 15 minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner de vispade vitorna. Häll sufflémassan i suffléformen/formarna. Grädda i ugnen. Stor form 20-25 minuter, portionsformar 10-15 minuter eller tills sufflén höjt sig och fått färg. Öppna inte ugnsluckan för tidigt.
    3. Servera sufflén omedelbart, direkt från ugnen, så att den inte sjunker ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben