Kebab kött

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 dagar 1 timme

En god kötträtt som serveras med pitabröd med sallad och vitlökssås. Finns inga mått på dessa ingredienser så man får känna sig fram. Man kan inte misslyckas. Köttet ska ligga i marinaden i 2 dygn.

Ingredienser

  • 700 g strimlad kött av "typ schnitzel eller skinkstek"
  • Kinesisk soya
  • Vitlök i massor som krossas
  • Chilipulver
  • Olja
  • Svartpeppar "grovmalen"
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Efter behov men massor av vitlök. Strimla köttet i lagom bitar. Häll marinaden i en påse lägg därefter i köttet knåda lite så allt kött får lite marinad på sig. Lägg påsen i en skål in i kylen.
    2. Låt ligga i 2 dygn och knåda in köttet lite då och då. Efter 2 dygn ta ut det stek i olja värm pitabröd och hacka sallad. Lägg köttet o salladen i pitabrödet och servera en stark vitlökssås till. KLART!

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben