En god kötträtt som serveras med pitabröd med sallad och vitlökssås.
Finns inga mått på dessa ingredienser så man får känna sig fram. Man kan inte misslyckas. Köttet ska ligga i marinaden i 2 dygn.
Ingredienser
700 g strimlad kött av "typ schnitzel eller skinkstek"
Kinesisk soya
Vitlök i massor som krossas
Chilipulver
Olja
Svartpeppar "grovmalen"
Salt
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Efter behov men massor av vitlök. Strimla köttet i lagom bitar. Häll marinaden i en påse lägg därefter i köttet knåda lite så allt kött får lite marinad på sig. Lägg påsen i en skål in i kylen.
- Låt ligga i 2 dygn och knåda in köttet lite då och då. Efter 2 dygn ta ut det stek i olja värm pitabröd och hacka sallad. Lägg köttet o salladen i pitabrödet och servera en stark vitlökssås till.
KLART!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...