Kebabpizza med vitlökssås

Du kan byta ut kebabköttet mot ren eller älgskav. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • ½ tsk salt
  • 6 -7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g fryst kebabkött
  • 2 tomater
  • 1 burk champinjoner, 200 g
  • 1 dl riven ost
  • Svartpeppar, grovmalen efter smak
  • Vitlökssås
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av det fingervarma, 37°C vattnet och rör tills jästen löst sig.
    3. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet spara ½ dl.
    4. Arbeta degen blank och smidig, låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 15 minuter.
    5. Skala och dela löken på längden, skiva tunt. Dela tomaterna, ta ur kärnhuset och skär tomatköttet i små tärningar. Riv osten.
    6. Dela degen i fyra delar, forma till bullar. Kalva ut dem tunt, ca 25 cm i diameter. Lägg över bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
    7. Fördela tomat, svamp, lök, upptinat kött, ost och grovmalen svartpeppar över pizzorna.
    8. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 - 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
    9. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, rör om ordentligt. Ringla vitlökssåsen över de nybakade pizzorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lazzzzz0 16 januari 2009

    Jag lyckades. Bättre än pizzeriorna. Jag menar mycket bättre. Högsta poäng. Lars.

    chokladcookie 22 mars 2009

    Hur många blir det? Det verkar gott, måste prova!

    lillemu 9 juni 2010

    Mums vilken god vitlökssås. 5 p på den, minst. =)

    eva23 20 januari 2015

    Ingen tomatsås?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben