Kerstins GI kladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Farligt gott.

Ingredienser

  • 4 stora ägg eller 5 små
  • 100 g mörk choklad (minst 70 %)
  • 100 g smör
  • 100 g mald mandel
  • 1½ dl sötningsmedel
  • ½ tsk ekologisk vaniljpulver
  • Några droppar chokladessens
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en vid kastrull på svag värme och lägg sedan i chokladen att smälta. Rör ner allt utom äggvitorna.
    2. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner dem i blandningen.
    3. Häll smeten i smord (ev bakplåtspapper istället så är det lätt att ta ur formen om man vill frysa ner portionsbitar).
    4. Grädda i 175 graders ugn, ca 10-12 minuter.
    5. Servera med vispad grädde och gärna lite bär efter säsong.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    lena4 22 april 2012

    Detta var supergott. Vi hade hallon och vispgrädde till. En femma i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben