Kerstins goda rabarberkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

En god kaka där rabarbern kan ersättas med nästan vilka bär som helst

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 l rabarber
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och smält smör. Blanda i mjöl, bakpulver och strö över rabarber. Grädda kakan i 20 minuter i 175 grader i ugnen.
    2. Koka upp grädde, socker och smör och slå över kakan. Grädda kakan i 15 minuter.
    3. Använd gärna en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    edelbro 30 juni 2010

    Vilken form använder du?

    Lejre 14 juli 2010

    Använder en form med löstagbar kant. Antar att formen är ca 24cm i diameter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben