Kesobröd

Mycket enkelt att göra detta bröd! Gott och nyttigt var det med. Kanon om man vill äta bröd och om man äter GI eller LCHF-kost.

Ingredienser

  • 1 dl kokosnötsmjöl eller mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3 ägg
  • 250 g keso (½ burk)
  • 1 tsk vallmofrö
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Mixa ägg och keso. Blanda allt. Tryck ut på bakplåtspapper. Strö över vallmofrö. Grädda brödet i 10 minuter. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaullabritt 24 april 2014

    Helt Ok. Jag använde kokosmjöl och tycker att smaken är allt för genomträngande. Ska nog lägga till lite mandelmjöl och ge detta recept ytterligare en chans. Det borde gå att använda Kesella i stället för Keso, så att man slipper mixa med äggen.

    Receptglad 29 maj 2014

    Nu har jag gjort detta bröd ett antal gånger och även gjort dubbel sats. Tog 1/2 dl kokosmjöl, 1 1/2 dl mandelmjöl, bytte ut pumpafrö mot sesamfrö och chiafrö och tog bara 4 tsk bakpulver. Allt annat dubblerade jag. Blev ett jättefint och gott bröd. Tiden i ugnen var 15-18 minuter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben