Kesokaka från Tyskland

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god. Är mycket omtyckt

Ingredienser

  • Mördeg
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 100 gr smör eller margarin
  • 40 gr kakao
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Ostmassa
  • 500 gr keso
  • 2 dl socker
  • 2 msk marzanpulver
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl grädde
  • Strössel
  • 100 gr margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjöl skall vara som smuldeg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, margarin, socker, kakao, ägg och bakpulver till en mördeg. Lägg den i en rund bakform ca 24 cm i diameter
    3. Blanda keso, socker, marzanpulver, vanillinsocker, och ägg. Detta vispas ihop. Vispa grädden och blanda i ostmassan. Häll detta över mördegen Blanda margarin, socker och mjöl efter behov till en smulig massa. Häll detta över ostmassan Grädda i ugn 175 grader tills det fått färg

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mbny 12 maj 2014

    Hur var det med keso o kesella? Det är alltid lika svårt. I Finland har vi kvarg o gryn ost. Visst är keso=kvarg och kesella=gryn ost eller är det tvärt om?

    sylviaresch@hotmail.se 15 maj 2014

    tvärt om

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben