Kickas Kanelisar

Tid: 1 timme 30 minuter

Super goda!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 25 gr jäst
  • 100 gr margarin eller 1dl flytande margarin
  • 2 msk strösocker
  • Ca. 1½liter vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 125 gr margarin rumsvarm
  • 1dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarmt…lägg i margarinet o låt svalna lite innan de hälls på jästen… Lägg jästen i en bunke med strösocker o vispa runt till Jästen är smält,,, häll på mjölken o vispa runt,, lägg i ägget o vispa runt,,, Häll på vetemjölet o bland till lagom deg,, Låt jäsa i 30 minuter Under tiden blandar man fyllningen,,,,
    2. 125gr margarin rumsvarm 1dl strösocker o 2 msk kanel Blanda till slätt smet Låt inte de blir för mjukt! Kyl till du har arbetat degen klart och rullat ut plattor som man gör vid vanliga bullar Antingen kan man rulla dem eller göra knyt bullar av dem
    3. Rullar man så har man bullpapper, annars bakar man knytarna på bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter Pensla med ägg o på med pärlsocker. Baka till dem är gyllenbruna, ca 12 minuter
    4. Lycka till!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallemamma 2 juli 2008

    fniss måste säga att dessa e sååå goda hahaha,, konstit,, de e mina!! kramen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben