Goda bullar. Oiginalet hittade jag i en tidning men ändrade lite och de blir så goda!!! Degen är gjord i 2 delar, tar ett par dagar men det är värt väntan!!!
Ingredienser
Surdegen
Steg 1
200 g rågmjöl (grovt) ca 3 ½ dl
100 g rivet äpple (1 st)
150-200 g vatten (1,5-2 dl), 45°C
Steg 2
150 g rågmjöl (2 ¾ dl)
50 g vetemjöl (¾ dl)
200 g vatten (2 dl), 45°C
Utbakning
1 l vatten
50 g jäst
Drygt 4 dl grahamsmjöl
1 ½ dl ljus sirap
125 g smör eller 1 dl olja
2 dl kesella
2 100 g vetemjöl (3 ½ liter)
1 msk salt
200 g surdeg
Ägg till smörjning
Linfrön
Solrosfrön