Kickas bullar

Tid: 3 dagar 2 timmar

Goda bullar. Oiginalet hittade jag i en tidning men ändrade lite och de blir så goda!!! Degen är gjord i 2 delar, tar ett par dagar men det är värt väntan!!!

Ingredienser

  • Surdegen
  • Steg 1
  • 200 g rågmjöl (grovt) ca 3 ½ dl
  • 100 g rivet äpple (1 st)
  • 150-200 g vatten (1,5-2 dl), 45°C
  • Steg 2
  • 150 g rågmjöl (2 ¾ dl)
  • 50 g vetemjöl (¾ dl)
  • 200 g vatten (2 dl), 45°C
  • Utbakning
  • 1 l vatten
  • 50 g jäst
  • Drygt 4 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 125 g smör eller 1 dl olja
  • 2 dl kesella
  • 2 100 g vetemjöl (3 ½ liter)
  • 1 msk salt
  • 200 g surdeg
  • Ägg till smörjning
  • Linfrön
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Steg 1: Blanda ihop ingrediensena och täck över, låt stå i rumsvärme till nästa dag.
    2. Steg 2: Blanda ihop med steg 1 och låt stå 2 dagar till, totalt 3 dagar! Dela upp i bunkar och frys med ca 200 gr i varje pkt. Eller mata sista biten till ny deg börja från steg 2.
    3. Utbakning: Blanda ihop alla ingredienserna utom ägg och frön. Arbeta degen 5-6 min i maskin eller 10 min för hand, Forma runda bullar och kavla ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.
    4. Pensla bröden med vispat ägg och vänd i frön, låt jäsa i 1 timme. Grädda i 250°, 6-8 minuter
    5. MUMS goda som picnicbröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben