Kikärtsplättar

Serverar: 3-4 portioner

Ett läckert och proteinrikt alternativ till dom vanliga plättarna. Barnen älskar dom också.

Ingredienser

  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande smör el margarin
  • 5 dl mjölk
  • Tillbehör
  • 150 g keso
  • 150 g sylt (aprikos el körsbär t ex)
  • 50 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt äggen och rör om. Vispa sist i mjölk och smör. Grädda i plättpanna några minuter på varje sida.
    2. Rör ihop keso, sylt och hackad mandel och servera till. Gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nannacarlsberg@gmail.com 22 mars 2012

    Hej, hur många blir det ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben