Kikärtsplättar, olivkräm och parmaskinka

Serverar: 4 portioner

Lite ovanligt att göra plättar på kikärtsmjöl men mycket nyttigare och smakar väldigt gott.

Ingredienser

  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 4 dl vatten
  • 4 msk grön olivkräm
  • 2 dl kesella 10 %
  • 250 g grön sparris
  • Rucolasallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g parmaskinka
  • 50 g pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda kikärtsmjöl, vatten och lite salt. Låt svälla i 30 minuter och stek små plättar på medelvärme i rapsolja.
    2. Blanda olivkräm och kesella. Koka sparrisen och blanda med rucolasallad. Häll på lite olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
    3. Servera plättarna med parmaskinka, olivkräm, sparris och rostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben