Auberginekaviar med melon och parmaskinka

Serverar: 4 portioner

Auberginekaviar och passar väldigt bra ihop med skinkans sälta och sötman från melonen.

Ingredienser

  • 1 liten melon, t ex Cantaloupe
  • Ca 200 g parmaskinka
  • Basilika
  • Auberginekaviar
  • 3 auberginer
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Dela auberginerna på längden och snitta dem lätt på ytan. Lägg dem på grillgallret med snittytan uppåt.
    3. Baka auberginerna i mitten av ugnen cirka 1 timme. Låt auberginerna svalna något och gröp ur köttet. Mixa auberginekött, tomatpuré, citronsaft och vitlök. Rör i olivoljan och smaka av med salt och peppar.
    4. Skär melonen i klyftor och skrapa bort kärnorna. Lägg upp melon och skinka på ett fat och strö över basilikablad.
    5. Servera tillsammans med auberginekaviaren och crostini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben