Räkor med kesoröra och melon

Serverar: 4 portioner

Lätt, smalt och underbart gott. Man kan byta ut pepparrot mot vitlök också om man vill det.

Ingredienser

  • ca 500 g färska eller frysta räkor
  • 2 Galia- eller Cantaloupemelon
  • 2 avocador
  • 1 knippa rädisor
  • 1 citron
  • Kesosallad
  • 1 burk (500 g) keso
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • salt
  • Garnering
  • färska örtkryddor, t ex oregano eller gräslök
  • Instruktioner

    1. 1. Skala räkorna. Dela melonerna och ta bort kärnorna. Halvera och kärna ur avocadofrukterna. Skär dem i klyftor och pensla med lite pressad citron, så att de inte mörknar. Dela några av rädisorna och behåll resten hela. Skär citronen i klyftor.
    2. 2. Blanda keso med yoghurten. Smaksätt med pepparrot efter tycke och smak. Salta en aning.
    3. 3. Lägg alltsammans på tallrikar som bilden visar. Bjud med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ragggmunk 12 mars 2010

    Jättegod! Smakerna passade så bra ihop.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben