Glass med melon och physalis

Serverar: 10-12 portioner

Tinas citronglass i min tappning. Garnerad med olika melonsorter och physalis, som marinerats i flädersaft.

Ingredienser

  • 6 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 1,75 dl
  • 2 dl lemon curd
  • 1 citron, skal och saft
  • ½-1 galiamelon
  • ½-1 honungsmelon
  • 200 g physalis
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden och blanda med kondenserad mjölk, lemon curd och skalet och saften från en väl tvättad citron
    2. Skala melonerna och skär i tärningar och blanda med physalisen, som rensats från skalen. Häll på flädersaften och låt marinera i minst 30 minuter.
    3. Lägg upp glassen i portionsglas och lägg på melonsalladen. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    karinberg7 3 augusti 2012

    ska man koka burken med kondenserad mjölk före, eller häller man i den som den är??

    mafia 3 augusti 2012

    Burken ska inte kokas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben