Chokladkolasås till glass o bakverk

Serverar: 8 portioner

Favorit på högtidlig avslutningsmiddag år efter år! Kan med fördel användas inte bara till glass o frukt utan även för att förgylla kladdkakan! Farligt god Från början var receptet på 1/2 kg smör!

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 50 g margarin
  • 1/2 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 tsk kakao
  • 1/2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Häll alla ingredienser i en kastrull o låt koka i ca 2 minuter.
    2. Serveras till glass, jordgubbar, mandariner o kiwi eller hälles på kladdkakan

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bjuranna 12 augusti 2008

    Wow! Vilken supergod kolasås! Definitivt en favorit!

    andmar 15 augusti 2008

    Håller med! Enkel o snabb att göra och gör glass som jag inte är så förtjust i till en höjdare! Bakade en kladdkaka som blev torr men med denna sås på blev den en succe!!

    henriksbo 5 maj 2010

    Oj, oj... farligt god! Denna såsen kan jag äta med sked precis som den är... MUMS!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben